020 761 3750 info@suomisolutions.fi

Zero Trust – Nykyaikaisen Tietoturvan Kulmakivi

Tietoturvan merkitys kasvaa jatkuvasti digitalisoituvassa maailmassa, ja Suomi Solutions on vahvasti mukana kehittämässä ja toteuttamassa innovatiivisia tietoturvaratkaisuja. Yksi keskeisistä tietoturvamalleista, johon panostamme voimakkaasti, on Zero Trust eli nollaluottamus.

Mikä on Zero Trust?

Zero Trust -malli on tietoturvakäytäntö, joka perustuu ajatukseen, ettei mihinkään käyttäjään, laitteeseen tai järjestelmään tule luottaa automaattisesti – ei edes organisaation sisällä. Sen sijaan kaikki toimijat tulee jatkuvasti varmistaa ennen kuin heille annetaan pääsy järjestelmiin ja tietoihin.

Zero Trustin perusperiaatteet ovat:

  1. Varmista kaikki: Kaikki käyttäjät, laitteet ja sovellukset tulee tunnistaa ja todentaa riippumatta siitä, ovatko ne sisäisiä vai ulkoisia.
  2. Pääsy vähimmäisoikeuksin: Käyttäjille ja laitteille annetaan vain ne oikeudet, joita ne ehdottomasti tarvitsevat tehtäviensä suorittamiseen.
  3. Oletetaan aina murto: Kaikki yhteydet ja pyynnöt on suojattava ja valvottava jatkuvasti, koska murto voi tapahtua milloin tahansa.
  4. Tarkkaile ja valvo jatkuvasti: Kaikkia toimintoja seurataan ja analysoidaan poikkeavuuksien havaitsemiseksi ja niihin reagoimiseksi nopeasti.

Zero Trustin Toteuttaminen

Zero Trust -mallin käyttöönotto voi sisältää useita teknologioita ja strategioita, kuten:

  • Monivaiheinen todennus (MFA)
  • Mikrosegmentointi, joka tarkoittaa verkon jakamista pienempiin segmentteihin, joilla on omat tietoturvakäytännöt
  • Käyttäytymisanalytiikka poikkeavuuksien tunnistamiseksi
  • Salaus sekä siirrossa että levossa
  • Vahvat identiteetin- ja pääsynhallintakäytännöt

Suomi Solutions ja Zero Trust

Suomi Solutions on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen parhaita mahdollisia tietoturvaratkaisuja. Olemme mukana tietoturvan kehityksessä monella eri tavalla ja panostamme merkittävästi Zero Trust -malliin. Investoimme aikaa ja resursseja varmistaaksemme, että olemme osaava ja luotettava kumppani asiakkaillemme nyt ja tulevaisuudessa.

Zero Trust -mallin avulla voimme auttaa organisaatioita suojaamaan tietonsa ja järjestelmänsä tehokkaasti ja ennakoivasti. Ota yhteyttä Suomi Solutionsiin ja keskustellaan, kuinka voimme yhdessä parantaa yrityksesi tietoturvaa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Suomi Solutions

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading