020 761 3750 info@suomisolutions.fi

Tärkeä WooCommerce-tietoturvapäivitys

WooCommerce-päivitys 8.8.5 ja 8.9.3: Miksi päivittäminen on välttämätöntä?

WooCommerce-tiimi on julkaissut merkittävän tietoturvapäivityksen WooCommerce-versioille 8.8.5 ja 8.9.3. Päivitys on kriittinen ja välttämätön kaikille verkkokaupoille, jotta ne voivat suojautua mahdolliselta tietoturvauhalta. Tietoturva-aukko mahdollistaa verkkosivuston linkkien manipuloinnin ja haitallisen sisällön syöttämisen, mikä voi vaikuttaa sekä asiakkaisiin että kaupan ylläpitäjiin.

Mitä sinun tulee tehdä?

Jos olet Suomi Solutionsin asiakkaana niin sinun ei tarvitse tehdä mitään. Muussa tapauksessa on syytä varmistaa onko verkkokauppasi päivitetty.

Jos WooCommerce-versiosi on jo päivitetty versioon 8.9.3 tai automaattiset päivitykset ovat käytössä, lisätoimenpiteitä ei tarvita. Muussa tapauksessa sinun tulee päivittää WooCommerce manuaalisesti seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  1. Kirjaudu verkkokauppasi WP Admin -hallintapaneeliin.
  2. Siirry kohtaan Lisäosat.
  3. Etsi WooCommerce asennettujen lisäosien ja laajennusten listalta. Sinun pitäisi nähdä ilmoitus “Uusi versio WooCommerce-lisäosasta on saatavilla.”
  4. Klikkaa ilmoituksessa olevaa “Päivitä nyt” -linkkiä päivittääksesi version 8.9.3

    .

Jos et näe uutta versiota koskevaa ilmoitusta, tarkista WooCommerce-versiosi manuaalisesti. Mikäli et pysty päivittämään WooCommercea välittömästi, tulee sinun poistaa Order Attribution -toiminto käytöstä. Tämä haavoittuvuus on hyödynnettävissä vain, jos Order Attribution on käytössä.

Tietoturvatutkija raportoi haavoittuvuuden Automatticin HackerOne Bug Bounty -ohjelman kautta. Haavoittuvuus mahdollistaa cross-site scripting -hyökkäyksen, jossa hyökkääjä voi manipuloida linkkiä sisällyttääkseen haitallista sisältöä (esimerkiksi JavaScript-koodia) sivulle. Tämä voi vaikuttaa kaikkiin, jotka klikkaavat linkkiä, mukaan lukien asiakkaat, kauppiaat ja ylläpitäjät.

Muita tapoja pitää verkkokauppa turvallisena

On tärkeää ylläpitää korkeita tietoturvastandardeja, kuten:

  • Vahvojen salasanojen käyttö
  • Kaksivaiheinen todennus
  • Maksutapahtumien tarkka seuranta
  • WooCommercen ja muiden lisäosien päivittäminen uusimpiin, turvallisiin versioihin

Vaikuttaako vanhempi WooCommerce-versio kauppaani?

Haavoittuvuus vaikuttaa kaikkiin WooCommerce-versioihin 8.8.0 – 8.9.2, erityisesti jos Order Attribution on käytössä. Jos käytät vanhempaa vakaata ja päivitettyä WooCommerce-versiota, kauppasi ei ole haavoittuvainen.

Miten voin varmistaa kauppani turvallisuuden?

Jos käytössäsi on viimeisin, päivitetty WooCommerce-versio (8.9.3 tai 8.8.5), kauppasi on turvassa. WooCommerce-tiimi suosittelee myös automaattisten päivitysten ottamista käyttöön, jotta saat jatkossa kaikki tietoturvapäivitykset automaattisesti.


Yrittäjä, on tärkeää, että pidät verkkokauppasi suojattuna ja päivitettynä. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua päivitysten kanssa, ota yhteyttä meihin. Pidetään verkkokauppamme turvallisena ja toimivana yhdessä!

Suomi Solutions

Lähde: WooCommercen sähköposti ilmoitus aiheesta sekä SS AI Assistant.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Suomi Solutions

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading